Mavesyren er faktisk vigtig for os, fordi den hjælper fordøjelsen, især fordøjelse af proteiner. Hvis syren er lav, mangler vi pepsin til proteinfordøjelsen. Proteinstykker, som ikke er nedbrudt i fordøjelsen kan finde vej i blodbanen, hvor kroppen opfatter det som en fjende og immunforsvaret vil gå til angreb. Dette øger tendens til fødevareintolerance/allergier og autoimmune lidelser.
½ tsk. natron (bikarbonat) hældes i ca. et halvt glas vand og drikkes. Hvis der bøvses og kommer ubehag med det samme = høj mavesyre. Hvis der går op til 30 sekunder, men der kommer reaktion = normal mavesyre. Hvis der går over 30 - 60 sekunder … man skal vente eller der ingenting sker = lav mavesyre.
OBS - man kan være så irriteret i sin maveslimhinde, at det svier ved det mindste. Kontakt din læge for at undersøge, om du skulle have fået mavesår. Jeg støtter gerne behandlingen med at genskabe de gode forhold i mavesækken.