Behandling hos mig


Her kan du se nogle af de vigtigste naturopatiske principper er: 


 • 'Tolle totum' - behandle hele mennesket.
 • 'Tolle causam' - finde og behandle årsagen.
 • Anvende naturens helende kræfter.
 • Forebygge.
 • Undervise - jeg lægger stor vægt på at mine klienter forstår mine anbefalinger, hvorfor jeg anbefaler, som jeg gør.  Det er vigtigt at forstå sammenhænge og årsager og hvilke værktøjer, der kan anvendes.


 Nogle ting kan klares ved en kort konsultation, andre har brug for lidt mere tid eller gå i et forløb over nogle måneder. Det finder vi ud af sammen.


Jeg kigger således på årsager og sammenhænge i forhold til en problematik.  Jeg arbejder med at afdække og

genoprette den opståede ubalance ved hjælp af  kost, livsstilsændringer og hensigtsmæssige kosttilskud.

Jeg søger at arbejde med årsagen til problemet, frem for at symptombehandle.


Det kan dreje sig om at fjerne belastninger fra kroppen (fødevare, der ikke tåles/stress/ kemi mv.), tilføre de rette næringsstoffer og støtte kroppens funktioner. Man kan ofte nå langt med omlægning til en sundere kost, mindre stress, bedre søvn og motion. Men man kan også have brug for ekstra hjælp til at forbedre sin tilstand, sænke smerter fra sin gigt, få forbedret sin fordøjelse, få ro på symptomer på overgangsalderen osv. osv.


Vi er forskellige, så det er meget individuelt, hvad behovet er. Mange ting spiller ind. Historie,

stressbelastning, genetisk disponering, eksponering for giftstoffer, sygdomme - både tidligere og aktuelle,

hormonbalance, alder og meget andet.

Går man fx rundt med en knude i maven over et eller andet på arbejdet - ja så skal der både arbejdes med at få løst problemet, forløst nogle følelser omkring det og støttet fordøjelsens arbejde. Så jeg kigger på flere lag og sammenhænge. 


Laboratorietests

Naturopatien arbejder bredt.  Læs mere om laboratorietests/analyser, som eventuelt kan kan anvendes, hvis relevant. Jeg samarbejder med Nordic Laboratories og har adgang til mange forskellige slags. 


Om konsultation hos mig:  læs her.


Lidt om kosttilskud, naturlægemidler: Det er en jungle at finde ud af hvilken naturmedicin, der kan være nyttig for en. Det er bestemt heller ikke altid sundt og godt bare at købe noget, som man tror er gavnligt.


Jeg giver en professionel vurdering og individuelle anbefalinger. Men sender naturligvis mine klienter forbi lægen, hvis

det er indikeret.


Lyt til min podcast hos Tag Livet Tilbage.


Det kan være en uoverskuelig opgave at leve sundt, hvis sygdom og krise dominerer hverdagen. De nemme og usunde løsninger kan ofte være langt mere tillokkende.

Få mine tips og tricks til en sundere hverdag i dette afsnit af Tag Livet Tilbage.


Hør hele podcasten inde på siden via linket ovenfor. Der ligger flere interessante podcasts, blandt andet om energistyring.
Lidt om kost

 

 

             • Spiser du den kost, som er mest hensigtsmæssig for dig?


             • Kan du tåle det, du spiser?


             • Kan du optage næringsstofferne ordentligt?


             • Er din kost sat ordentligt sammen ved hvert måltid?


             • Er der problemer med fordøjelsen?


             • Forskellig slags kost egner sig til forskellige problematikker.


             • Forskellige lidelser kan skyldes mangel på forskellige næringsstoffer.Måske spiser du de rigtige ting, men på de forkerte tidspunkter? F.eks. kan man få

sukkertrang om aftenen, hvis man ikke har fået fedtstof om morgenen. Du får rådgivning i brug af bestemte madvarer til forskellige problemstillinger.