Superkost til hjernerystelser


Denne bog er dedikeret til de mange, som har fået hjernerystelse, men også til deres pårørende, som vil gøre deres skadede familiemedlem en stor tjeneste ved at hjælpe med den sunde kost.


Hjernerystelser kan ramme alle og de fleste kommer sig hurtigt igen. Men der er en del, som rammes af langvarige følger efter hjernerystelse - postcommotionelt syndrom. Det er meget forskelligt, hvilke gener man pådrager sig og i hvilket omfang.


Desværre er der ikke særlig megen hjælp at hente for patienterne. Der er ikke mange tilbud, og de tilbud, der findes, omfatter ikke viden om, hvor stor betydning kosten kan have for helingen. Jeg har valgt at skrive denne bog for at give information om, hvordan man selv kan gøre en forskel via

kosten.


Bogen kommer tæt på virkeligheden for hjernerystelsespatienter med information, casehistorier og opskrifter og tips til alle dagens måltider. Patienten mødes i øjenhøjde med motivation og inspiration til, hvorledes kosten kan gribes an på trods af belastende symptomer som træthed, kvalme, hovedpine m.v. Pårørende må også meget gerne læse med og deltage i projektet. Kosten er sund, så alle kan spise med.


Jeg har selv været igennem to hjernerystelser og bag ordene i denne bog ligger således både den professionelle og den personlige erfaring.


Der gives i bogen en detaljeret vejledning i kostens betydning efter en hjernerystelse: Kosten skal være hjernevenlig, dæmpe inflammation, give et stabilt blodsukker, dæmpe de skadelige frie radikaler, der frigives ved ulykken, og støtte fordøjelsen.


Det er aldrig for sent at gå i gang med en hensigtsmæssig kost. Har man gamle skader, kan det stadig godt svare sig at ændre sin kost, og det er muligt at få forbedringer selv efter lang tid. Derfor henvender bogen sig til alle, som har problemer efter en hjernerystelse.


Bogens lækre opskrifter er skabt af min dygtige kollega. Sabine Murati.

 

Udtalelser fra fagfolk om bogen


               "Bogen her giver en unik og klar information om vejen videre fra hjernerystelse ved at inkludere solid ernæringsviden. Præcist og enkelt, lige hvad man har brug for – og ikke mindst kan overskue – med en hjernerystelse i bagagen."

 

Speciallæge, Functional Medicine Practitioner og heilpraktiker Anna Iben Hollensberg.


Bogen købes hos boghandlere, hos netboghandlere og den kan købes hos mig.

Den koster kr. 149,-. 


Kig ind i bogen .Her kan du se indholdsfortegnelse, uddrag af tekst og et par opskrifter.


OBS - bogen kan også købes

som lydbog hos netboghandlere!

Bogen er på Facebook og Instagram med tips og inspiration til dig. 


Rabat på bogen 


Der er 20% rabat på bogen via følgende foreninger: 



Bogen skal købes via Muusmann forlags webshop for at få rabatten. 



                  ”Superkost til Hjernerystelser” er en yderst relevant bog for hjernerystelsesramte og deres pårørende. Mange af de hjernerystelsesramte, vi ser i klinikken, er glade for bogen, som er nem at gå til med klare råd omkring kostens betydning for hjernens heling og med enkle og indbydende opskrifter. Den kan varmt anbefales."

 

Anne Preisler, Neurooptomerist, FCOVD.



               "En inspirerende bog hvor du på en præcis og enkel måde bliver sat ind i en kostmæssig tilgang til behandling af hjernerystelse. Jeg syntes bogen er et godt arbejdsredskab for personer med hjernerystelse og fagfolk, der arbejder med følgerne efter hjernerystelse."

 

Klinisk diætist, kok og cand. scient. i klinisk ernæring, Charlotte Tønnes Jensen


Læserne skriver



                 "Bogen tager nænsomt læseren ved hånden og oplyser enkle redskaber til selvhjælp i forhold til antiinflammatorisk og helende mad, der ikke er vanskelig at lave, men derimod enkel og velsmagende. Retterne kan tilberedes til flere dage, så der ikke opstår stressede situationer.

Her er også gode råd til kosttilskud og andre naturlige tiltag, der kan hjælpe den rystede hjerne med at få det bedre og genfinde balancen.

 

Alle tiltag i bogen er beskrevet på den allermest hjælpsomme måde og krydret med beretninger fra kvinder, der er blevet hjulpet igennem hjernerystelser via naturlige tiltag og god mad. " 

 

Dejlig udtalelse om bogen af Anette Harbech Olesen, som står bag MadforLivet universet, der byder på et væld af inspirerende opskrifter, viden, tips og ideer til en sundere hverdag.

Læs hele Anettes omtale 



Hvor er det en skøn bog!


Den bliver en succes, det er jeg sikker på. Læst med en hjernerystelsesramts øjne, så er informationen 'spot on' og lige det man har brug for at vide. Ikke overvældende lange forklaringer, som man kører træt i, efter 4 linjer. Sikke en fin bog.


-Lene


Jeg vidste ikke meget om kostens betydning, da jeg kom til skade, men jeg kendte betydningen af ro, hvile og ingen skærme eller anden læsning. Alligevel - eller pga. skadens omfang - er jeg ikke kommet mig uden senfølger.


Denne bog giver let og overskueligt viden om og anvisninger til, hvordan man kan mindske sine symptomer fra en hjernerystelse, ja måske er det det ekstra, der gør, at nogle af dem helt forsvinder.


Personligt kan jeg mærke forskel, hvis jeg efterlever at spise antiinflammatorisk rimelig konsekvent, og jeg mærker hurtigt, hvis jeg vælger at "skeje ud" ved særlige anledninger, men så kender jeg årsagen.


-Hanne - sygeplejerske med langvarige følger efter ulykke i 2009, hvor jeg fik en svær hjernerystelse.



Links til artikler og anmeldelse af bogen



Vorespuls - omtale samt opskrift på bogens gurkemejepesto

Madforlivet - omtale og anmeldelse

Madforlivet - artikel, som jeg har skrevet til Madforlivet.

Ridehesten - omtale. Bladet bragte en lang artikel.

Artikel i BT 







Som PCS-ramt er jeg rigtig glad for at få hjælp til sund kost. Jeg har levet med hjernerystelse i flere år og har ikke kunne overskue hvordan jeg skulle gribe kosten an. Men nu er der endelig hjælp at hente!


Bogen er fuld af gode mad-ideer og hjælp til overblik og struktur. Så er det lettere at komme igang.


Den har også givet mig større forståelse for, at min mad virkelig ER min medicin og det gør mig glad. Det giver håb om bedring.


-Miriam



Jeg synes, at Superkost til hjernerystelser er en super informativ og lettilgængelig bog, der virkelig giver en lyst til at gå i gang med at spise den gode kost for hjernen.


Jeg synes det er rart, at bogen viser forståelse for, at man ikke altid har det store overskud til madlavningen, og at der er tips til, hvordan man kan lave sund mad på en nem måde i hverdagen. Jeg synes også, at det motiverer til at ændre kosten, når man læser forklaringerne og teorien om hvordan hjernen påvirkes af en hjernerystelse.


Det motiverer mig som læser, at bogen ikke bare siger, 'du skal leve sådan og sådan', men at den går meget ind i hvorfor det gavner mig og min hjerne.


-Bodil