’Bag om whiplash'


af Charlotte Lillegaard Petersen og Bodil Møller Christensen










Kig ind i bogen


Bogen er først og fremmest en håndbog for tilskadekomne efter whiplash.


I bogen kan den whiplashramte hente hjælp til at øge sin handle­kraft og til at forbedre sin kommunikation med sund­heds­systemet og pårørende – og til at gå nye veje og ikke mindst til at håndtere smerterne.


Det kan være svært at vide, hvor man som whiplashpatient skal søge hjælp, eller hvilke hensyn man kan kræve af sine omgivelser, ligesom der eksisterer mange mis­for­stå­elser, myter og fordomme om whiplash. Bogen gi­ver konkret baggrundsviden om lidelsen og søger at skille skidt fra kanel.


Bogen gennemgår whiplash som lidelse historisk, og den debatterer og undersøger skader, symptomer og behandling. Her er vejledning i, hvordan man forholder sig til behandling, øvelser, stress, hverdagen, smertedæmpende kost og meget mere. Bogen bringer desuden interviews med en række danske og udenlandske eksperter, hvis opfattelse af whiplashbehandlingen kan være kontroversiel ift. den gængse opfattelse i det danske sundhedsvæsen.


Charlotte Lillegaard Petersen og Bodil Møller Christensen har begge selv skader efter whiplash. De har beskæftiget sig indgående og fagligt med emnet i mange år, bl.a. i form af informationsarbejde og patientrådgivning – og nu har de skrevet den bog, de selv har manglet.


Bogen henvender sig til whiplashramte og deres på­rør­ende, men også sundhedspersonale som læger, fysio­tera­peuter, kiropraktorer og sagsbehandlere kan læse med og få ny viden samt indsigt i den whiplashramtes verden, der ofte præges af daglige smerter.


Download helt gratis symptomskema fra bogen. Vejledningen finder du på side 62-65 i bogen. 








Whiplash og hjernerystelse

Stress/binyretræthed

Antiinflammatorisk kost

Hjernerystelse og kost

Depression - andre årsager en psykiske

Fordøjelsesproblemer

Lav mavesyre








Anmeldercitater:


»En godt skrevet bog – konkret og ligetil – om en kompliceret lidelse, som især de ramte – børn og voksne – kan have meget stor glæde af. Det er imponerende, hvor mange forhold i hverdagen med betydning for livskvaliteten hos mennesker, der rammes af Whiplash og hjernerystelse, som de to forfattere får behandlet i bogens 247 sider«.

Steen Christiansen, cand.adm.pol., socialrådgiver, ungdomspædagog

 


»Som whiplash-læser føler man sig forstået, hvilket er en sjælden oplevelse. Netop denne forståelse, og at forfatterne kommer langt omkring, adskiller bogen fra andre, jeg har læst om whiplash. [...] Jeg har haft en overordentlig positiv oplevelse ved at læse bogen«.

Henni Fyhn, whiplash-ramt skolelærer


 

»Bogen er en mulighed for at få et kig ind i den samtale, der foregår udenfor det professionelle rum, og i de emner, der vedrører patienterne allermest. Til dette formål gør bogen sig godt, og den er både let forståelig og indsigtsfuld«.

Fysioterapeuten